tisdag 29 september 2009

Virkade tofflor

Hösten har verligen kommit! Bara på ett par dagar har det blivit riktigt rått ute. Men jag gillar hösten. Jag gillar dom gula, röda och orange fina färgerna. Jag gillar att man kan gosa in sig i en stor halsduk och den friska luften.


Min mamma fick i fjol ett par stickade och tovade tofflor. Hon har använt dom så mycket att dom har slitis ut. Det är väl ett bra tecken eller hur?
Men slitna tofflor kan man inte använa! Snäll dotter som jag är så har jag virkat nya tofflor till henne. Ska skicka dom på posten som en lite höst överraskning.


Mönstret hittar ni här. Mönstret är superlätt och tofforna är snabbvirkade. Jag började igår kväll och idag var dom färdiga.

Det ända jag inte är helt nöjd med är knapparna. Dom ska jag byta ut till vita innan jag skickar dom. Det var dåligt med knapputval här hemma! Kanske man borde börja samla på?

måndag 28 september 2009

Mössa mössa mössa

Det stickas mössor här hemma som aldrig förr! Detta får vara den sista för en stund så man inte tröttnar.






Även denna mössan är till min bror. Han tyckte den förra var lite stor. Han gillar mer slimfit modellen. Och eftersom har han världens snällaste lilla syster så stickade jag en ny.

Mössan är stickad i resåstick hela vägen. Mönstret hittar ni här . Jag har stickat den med dubbel tråd Alpaca från Drops och stickor nr 4. Den passar perfekt både på mig och min sambo. Den är lite stor för Oliver som leker modell.




Här är Goomba mössan när den sitter på en liten busunge som absolut inte vill vara med på bild.
Mössan blev liiiite liten. Hade jag stickat 4-5 varv till så hade den varit perfekt.







torsdag 24 september 2009

Goomba mössa

Minns du Super Mario? Och Goomba? Om du spelade lika mycket Nintendo som jag när jag var liten (hrrmmm...spelar än idag) så minns du garanterat Goomba. Crochetra hittade detta fantastiska mönster och jag kunde inte låta bli.

Mössan är stickad i Drops Alpaca, så härligt å mjukt garn! Det återstår att se om mössan passar. Om den inte passar min busunge så ska Crochetras söta minsting få den :-)





Det är väldigt svårt att få en bra bild på en mössa när man inte har ett passande huvud inuti. Live bilder kommer imorgon när Oliver är vaken.



Om passformen är bra så återkommer jag med närmare beskrivning på hur jag stickat den. Jag följde inget mönster utan bara körde på lite hej villt. (Förutom just Goombas ansikte då)

onsdag 23 september 2009

Matchande mössa

Jag var ju tvungen att ha den matchande mössan till mina handledsvärmare. Formen ser lite konstig ut på Herr Nalle, men som tur är har jag lite rundare huvud än honom så mössan satt fint på.
Mönstret hitta ni här


Till mössan gick det åt mindre garn än vad mönstret visade, och till handledsvärmarna gick det åt mer. Kan helt enkelt bero på min stickning men tyckte jag höll stickfastheten hela tiden.

måndag 21 september 2009

Garn och chokladbyte


Då var det dags för ett garn och choklad byte! Häng på du också! Du kan anmäla dig här senast 15 oktober.

fredag 18 september 2009

Handledsvärmare / Pulsvärmare

Äntligen är mina hanledsvärmare färdiga. Ett roligt och lätt förståeligt mönster som ni hittar här .
Det tog ca 4 timmar att sticka den första. Den hade jag problem med. Nr 2 gick betydligt snabbare och blev absolut mycket snyggare. Är även ett par mönster fel på den första jag stickade men tänker inte säga vart, det får ni se själva ;-)

För min del räckte inte garnet. Jag behövde lite mer än mönstret visade. Lite tröttsamt att köpa ett nytt nystan för endast 3 cm stickning, men köpte då även så det räckte till mössan. Så den får bli ett senare projekt.





tisdag 8 september 2009

Stickad mössa till bror min

Min storebror är både skallig och virrig. Jag vet inte hur många mössor, halsdukar å vantar den människan gör av med på en säsong. Hösten har kommit med stormsteg och brorsans lilla huvud fryser. Hoppas han blir nöjd med denna och att han hinner använda den några gånger innan han glömmer den på spårvagnen eller på bussen.





måndag 7 september 2009

Virkad snäckfilt

Det tog sin tid men nu är den klar! Jag är väldigt nöjd med filten. Den ät otroligt mjuk och gosig.
Mönstret hittade jag hos Virkaholic . Jag valde att göra en enklare kant eftersom garnet inte räckte helt till och det bara fanns ett nystan kvar i affären i samma färg.
Jag har virkat den i Muskat 100% egyptisk bomull från Drops. Det gick åt nästan 10 nyastan.
Skulle väl kunna ha använt en lite tjockare virknål än 3,5.



Jag hoppas verkligen att bebisen som ska få filten kommer att bli glad :-)