fredag 24 juli 2009

Annat handarbete

Det har inte varit mkt tid till att pyssla i det sista. Där emot har vi handarbetat på annat vis. Det var dags att bygga verande på baksidan. Jag som knappt hållit i en såg i hela mitt liv var med och sågade, hamrade och skruvade. Var inte så svårt som man skulle kunna tro!











Här närmar vi oss slutet. Fyra dagar tog det för mig och Marcus att få upp verandan som mäter 31 kvm. Vi är mycket nöjda med oss själva. Men gladast är jag för nu kan jag sitta gott i min nya Baden Baden stol, dricka en dubbel mocca latte och virka!


fredag 10 juli 2009

Trädgårdsmusen har fått kläder

Nu har min trädgårdsmus fått på sig sina kläder. Tyvärr har hon inte fått något namn ännu. I skrivandets stund ser jag även att knapparna saknas på klänningen! Det får jag ta å göra något åt senare idag.

Återigen tack till ulliga gulliga saker som har delat med sig av mönstret till denna söta mus!

onsdag 8 juli 2009

Naken trädgårdsmus

Då var trädgårdsmusen färdig. Jag valde att sy fast plastögon istället för att brodera ögon. På Fredag ska vi virka kläder när Ulliga Gulliga Saker lägger ut mönstret.



måndag 6 juli 2009

Trärdgårdsmus och garnshopping

Jag har kommit en bit på min trädgårdsmus. Ser redan fram emot resten av mönstret. Denna musen är virkad i garnet Stork och med virknål nr 2,5 så den blir inte så stor.
Virknålen ni ser på bild är min absoluta favorit! Men jag minns inte vart jag har köpt den. Så om ni vet någon web butik som säljer dessa så lämna gärna en kommentar. Det mjuka handtaget gör att jag slipper helt och hållet att få ont i händerna när jag virkar, vilket jag har fått av alla andra virknålar jag har provat.




Just nu är det rea på bla Drops Paris garn. Vilket fynd! 12 nystan för 120 kr. Vet inte riktigt vad jag ska göra med garnet men Paris har en tendens att bli använt här hemma. Tror jag ska virka en trädgårdsmus iaf. Den blir nog lite större än ovanstående.




lördag 4 juli 2009

Vinn en elefant


Solig firar 30,000 besökare och firar detta med att lotta uten av hennes fantastiska elefanter.


torsdag 2 juli 2009

Virkad trädgårdsmus

Här kan ni steg för steg virka en alldeles egen trärdårdsmus. Häng på vet jag! Bilder på min mus kommer när den är klar.