måndag 29 september 2008

Stickad sjal med virkad kant

Hade besök förra veckan av en kompis (ja, inte arbetskollega ;-) ) och hennes dotter. Med sig från Sverige hade hon tagit med en stor hög med kläder som jag beställt. Som tack för hjälpen så tänkte jag sticka en sjal. Passar nog den fryspinnen helt utmärkt! Tyvärr blev den inte färdig i tid eftersom jobbet ringde in mig. Men skickar den iaf på posten till dig idag, Linda :-) Hoppas du får nytta av den när du sitter uppkrupen i soffan å huttrar!



Sjalen är stickad ut det största nystan jag någonsin sett tror jag. Skulle bara in och köpa sytråd men när jag såg detta stora mysiga garn kunde jag inte hålla mig. Trots att jag virkat en stor sjal så är nystanet stort. Oliver tyckete det var gosigt att leka med!





fredag 26 september 2008

Frågor till hemlis bytet

Nu var det dax för en ny omgång av hemlisbyte och här är mina svar:

Favoritfärg: Rosa är fin fint! Men gillar överlag alla färger.

Har du barn: Ja, en son som är 1,5 som använder stl 92 i kläder och har stl 23/24 på fötterna.

Gillar du helst att virka, sticka eller sy: Har sytt mest men har verkligen fallit för både virkning ocg stickning.

Mössa eller halsduk: På Sonen mössa. Jag borde lära mig att använda mössa för det är kallt här i Norge!

Läser du mönster på andra språk än svenska: Ja, norska och lite engelska.

Önskar du dig något speciellt i bytespaketet: Något användbart.

Pay it forward

En liten påminnelse om att jag har en pay it forward som är besvarad.


Pay it forward
PAY IT FORWARD"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don?t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Visst låter det kul! Dom tre första som kommenterar detta inlägg i min blogg får alltså en hemmagjord present av mig. Det enda jag vill att du gör är att skriva samma text i din blogg och sedan skicka det vidare. För att jag ska kunna kontaka dig så skicka mig även ett mail med ditt namn och adress på olsen609snabelAhotmail.com

fredag 19 september 2008

Hemlis paketet har anlänt!

Å så nöjd och så glad! Tusen tack till Crochetra som skickade detta fina paket till mig.
Paketet innehöll ett par virkade strumpor till Oliver i en underbar grön färg, ett par virkade tofflor till mig, två virkade Oreos och två ursmarta varvräknade. Passar ju utmärkt till en virrig människa som mig. Har aldrig sett sådana innan.





tisdag 16 september 2008

Hemlispaket

Detta paket skickade jag till min hemlis stickig . Det var lite nervöst att sticka till en som var så duktig på att sticka själv, men hon blev nöjd och det är huvudsaken!
Förutom sjalen skickade jag med ett paket av mitt favoritte och glittriga stickor.
Garnet jag använde mig av är ett mjukt alpakka garn. Min son gosade med sjalen så fort jag plockade fram den för att sticka, bättre betyg än det kan nog inte garn få!






måndag 15 september 2008

Virkad munk

Ikväll var det virkad munk på menyn! Efter två katastrofala cupcakes så är jag rätt nöjd med min munk. Tyvärr hamnade glasyren upp och ner men det lär väl inte ungen märka ändå.
Lite udda färgval kanske? Men vad gör man inte när man är pysselsugen och man inget brunt garn har hemma. Var iallafall väldigt roligt att virka denna skapelse.


söndag 14 september 2008

Kjol till Loppan

Loppans mamma har beställt en svart plyschkjol till Loppan, stl 128. Sagt å gjort! Både tyg å mudd kommer från stoff och stil. Mönstret kommer från www.onion.dk . Trots lite ändringar på m önstret så tror jag att kjolen blev lite för vid. Misstänker att Loppans mamma vill ha den lite smalare. Men det märker vi nästa vecka när dom kommer på besök, då ska ni även få se live bilder. För liggandes på golvet ser inte kjolen så spännande ut.


torsdag 11 september 2008

Virkad groda

Det är verkligen jättekul att virka gosedjur! Så ikväll blev det en liten pittögd groda som min skånska sambo så fint uttryckte sig. Mönstret hittade jag här . Tack till Crochetra för hjälpen med översättningen och att du peppade mig att börja läsa engelska mönster. Det finns ju såå mkt mer att välja mellan nu!





Virkad kaka

Är egentligen inte så mycket att visa upp men när jag virkade denna kaka så lärde jag mig två saker. Att läsa ett mönster, väldigt enkelt men ändå, på engelska. Det hittade jag här .
Den andra saken jag lärde mig var att virka magic loop . Kommer använda mig av magic loop i fortsättningen, blir mycket finare och man slipper hålet i mitten.




Inte världens bästa bild men här är den iaf! En chokladkaka med kokos på! Mums!

måndag 8 september 2008

Virkad nyckelpiga

Kunde inte hålla mig en hel kväll från att pyssla. Så trots ont i handleden så har jag virkat en nyckelpiga. Var jättesvårt att få en bra bild på den. Den är mycket sötare i verkligheten. Mönstret hittade jag här. Det tog hela kvällen men jag gjorde en hel del pauser för att vila handleden lite. Men det var en mycket rolig filur att virka! Tror ni sonen kommer att tycka om den? Miffo ratade ju han totalt.






måndag 1 september 2008

Nästan nöjd

Är det bara jag som tycker att det är svårt att hitta jeans till barnen som sitter bra? Tycker att allt är så smalt! Köpte ett par jättetuffa byxor till Oliver på HM, modell "baggy". Han kan inte ens klättra upp i soffan för dom är så smala.
Hemma hade vi ett par muddjeans som hade blivit för små. Ritade av dom i fullfart och la på lite på längd och bredd. Tyvärr hade jag lite för bråtom så glömde lägga till lite extra längd i midjan. Så resultatet blev ett par byxor som jag nästan är nöjd med. Duger till hemmabruk.

Gillar att dom är lite smala men att ungen ändå kan röra sig och leka. Tycker det är en fördel för en vild liten 1,5 åring!

Både jeans tyg och svart mudd kommer från Stoff och stil.