tisdag 26 februari 2008

Muddis byxor




Ja, så här blev mina allra första muddisar. Är faktiskt super nöjd! Mönstret har jag gjort själv. Midjan blev lite stor för min smalis, men han växer nog snart i dom. Var snabbt och lätt att sy dom, även utan overlockmaskin.

Det var lite svårt att få en snygg bild på byxrna in action, men ni ser ungefär hur som sitter. Fler sånna här byxor kommer det att bli!

torsdag 21 februari 2008

Mei Tai


För ett par veckor sedan var vi i Norge. Skulle då ta flyget från Kastrup. Innan resa bestämde jag mig för att sy en Mei Tai för att få lite avlastning när man skal på och av flyget, samt när man skal gå igenom säkerhetskontrollen på Kastrup. Av erfarenhet vet jag att man kan bli stående där rätt länge och innan man kommit igenom kontrollen finns det inga vagnar till barnen. Och ha en bebis på 11,5 kg på armen i längen är tuuuungt. Så en mei tai blev det!

Jag fodrade midjepartiet med fleece. Det enda som jag inte är helt nöjd med är placeringen av axelbanden, skulle hellre ha satt dom ända upp i hörnorna.

Men för övrigt var den väldigt smidig att ha med sig och sonen uppskattade den. Till och med jag med dålig rygg kunde bära O utan problem i närmare en timme.

onsdag 20 februari 2008

Väska


När jag satt en kväll och tittade runt i bloggar som jag hittade i sytråden på FL ramlade jag över en så snygg dagisväska. En sån måste jag ha! Sonen går inte på dagis men hade tänkt att ha den till garn när jag väl kommer igång med mitt stickande.

Tyget är rester från våra gardiner som vi har i sovrummet. Fodret är vanligt bomullstyg.

Haklapp


Här är den allra första haklappen jag har sytt. Är inte helt nöjd men måste ju börja någonstans.

Tyget kommer från ett gammalt kuddfodral som aldrig använts. Baksidan är vanligt bomullstyg. Båda tygerna kan tvättas i 60 grader. Men nästa gång skal jag sy en haklapp i vaxduk.